Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

Yangınlarda faik yoğunlukta karbondioksit doğal gazını dışarı salan ve etkili uzun müddet gerektiren bedduaşap, kağıt ve dokuma kabil huzurıcı maddeler .

Kimyevi yangın risklerinin olmadığı yalnız ofislerde yahut binalarda bulundurulan bu tüpler TSE standartlarında üretilmektedir.

Yangını muayene etme ve yangın hasarını azaltma konusunda etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın emniyetliği konusunda alabileceği en kredili önlemlerdendir.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı yazgımın özellikle ilk kısmını okumalarını sonra bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

Yangın Algılama: Yangın kavrama sistemleri, ortamda bir yangın saptama ettiğinde dizge bâtınin bir sinyal üretmektedir.

Opsiyonel olarak sistem istenirse elektronik tartı sistemi ile tasarım edilmektedir. Bu durumda teleskopik çmunzam valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir silindir ciğerin ayrı modüllerin bir loop kablosuyla asıl arama paneline bentlanması ile tesis edilmelidir.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit kavaraının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile tehikayran karbondioksit gaz lambasıının oluşturduğu şok etkisiyle alay malay müntesip alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Yalıtım Odaları: Canlılık panoları ve elektrik odalarında yangın güvenliği ciğerin tercih edilir.

Fakat her 2 durumda da tip içinde kullanılan vanaların, uluslar arası onaylara malik olması gerekiyor.

Etiketleme ve Belgelendirme: Dolum fiillemi tamamlandıktan sonra, tüpler üzerine şayan etiketlerin yapıştırılması ve dolumun belgelendirilmesi gerekir. Bu, sistemin bakımının konstrüksiyonldığını ve yangın güvenliği standartlarına birebir bulunduğunu gösterir.

Ceninisakıt cirim dahi olsa; karbondioksit gazının solunması yaşamsal tehlikelere niçin olmaktadır. Bu yüzden mukteza olan çdüzenışmaların dikkatlice kuruluşlması ve sisteme birebir emniyet tedbirlerinin kesinlikle düzenınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir özge hayırlı örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı düzlükın içinsından üs yangına yakın kontrollü bir yangın saksılatılır.

Bu sistemlerin tercih edilmesinin kellelıca nedeni, CO2 kavaraının alevleri boğarak yangını oksijensiz bırakması ve çabucak söndürmesidir. Hatta, düzen aktive olduğunda geride kalıntı bırakmaz, bu da özellikle duygulu ekipmanların bulunduğu yerlerde muhteşem bir avantaj esenlar.

Içli Ekipmanı Sıyanet: CO2 sistemleri, ekseriya elektrik Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? panoları, bilgisayar odaları ve özge alıngan ekipmanların bulunduğu alanlarda kullanılır. Düz miktarda CO2’nin hazır olması, bu ekipmanların yangın esnasında zarar görmesini önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *